Загальна кількість переглядів сторінки

вівторок, 21 червня 2016 р.

Останні новини

Депутати візьмуться за вирішення питання реформування вінницьких шкіл


На сесії міської ради депутати приймуть рішення по реорганізації двох вінницьких шкіл. Відповідне рішення з третьої спроби виконком ухвалив у четвер, повідомляє кореспондент Vlasno.info.

У переліку питань, винесених на виконком, шкільне питання стояло 80-м. Проте заслухали виступ директора міського департаменту освіти Володимира Буняка першим. Батьки, які мали намір донести присутнім думку шкільної громади, на засідання так і не потрапили.

Зі слів тих, хто брав участь у засіданні, перед прийняттям рішення присутні запитали директора департаменту, чи дане питання узгоджене з громадою. Керівник департаменту завірив, що всі питання залагоджені, створена робоча комісія на чолі із заступником міського голови Сергієм Тимощуком, а з дітьми працюватимуть психологи.
Ініціативна група батьків переконана, що питання розглянули першим навмисно, аби шкільна громада не змогла вплинути на рішення виконкому.
У переліку питань на сайті міської ради шкільне питання йде під назвою як "Проект рішення про зміну ступеня, перейменування та затвердження статутів комунальних загальноосвітніх навчальних закладів міста в новій редакції". Виходячи з його назви здогадатись, що він передбачає неважко.
проект рішення щодо реорганізації вінницьких шкіл фото
проект рішення щодо реорганізації вінницьких шкіл фото
Нагадаємо, з ініціативою виступити на сесії до директора департаменту освіти під час минулої робочої зустрічі звернулись члени ініціативної групи батьків. Вони мають намір донести депутатам позицію шкільної громади з приводу реорганізації шкіл.
Проти реорганізації закладів висловились і представники інших шкіл. На зібранні голів профспілкових організацій вінницьких шкіл голови профспілок підняли питання про відтермінування реорганізації ЗОШ № 5 і ЗОШ №31 до прийняття нового закону про освіту. Не підтримали рішення шкільних профспілок лише дві вінницьких школи.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залишіть свій відгук