Загальна кількість переглядів сторінки

четвер, 16 червня 2016 р.

Дві вінницьких школи позиватимуться до суду на міську раду


Якщо навчальні заклади реформуватимуть
Батьки двох вінницьких шкіл 5 і 31 так і не погодились на пропозиції департаменту освіти щодо реорганізації даних навчальних закладів, повідомляє Vlasno.info.
У відповідь на закиди батьків вчора під час зустрічі ініціативної групи шкільних громад з керівництвом департаменту освіти, його представники повідомили, що ніяких громадських обговорень у даному випадку не треба, рішення приймає міська рада. Однак батьки попередили, якщо депутати проголосують за проект рішення на сесії, вони оскаржуватимуть рішення в суді.
Під час зустрічі директор департаменту Володимир Буняк вкотре зупинився на питаннях, які батьки надали у своєму письмовому зверненні. Однак відповіді головного освітянина міста їх не задовольнили.




– Ви даєте нам поверхові відповіді, – зауважила член ініціативної групи батьків Людмила Слатвінська. – Ми не маємо права погоджуватися з тим, чого не підтримає громада.

Людмила Слатвінська зазначила, що реформа освіти в такому вигляді, як її пропонує департамент освіти, може мати фатальні наслідки. У приклад матір привела невдалу медичну реформу.

Батьки задавали чимало питань не лише по організації навчального процесу, але й по створенню матеріально-технічної бази шкіл. Найбільше зауважень стосувались приміщення ЗОШ №5, яка на думку батьків, абсолютно непридатна для розміщення в ньому 25 класів початкової школи в одну зміну.

– Як ви за дві перерви забезпечити харчування дітей в такій маленькій їдальні? – запитувала Людмила Слатвінська про організацію шкільних обідів в їдальні п'ятої школи. – Це ж маленькі діти. Що ви будете їм казати, давайте їжте швидше?

Директор департаменту Володимир Буняк повідомив, що для запровадження раціонального харчування у школі планується встановити нове обладнання.



Запевнив він, що вирішать і проблему з приміщеннями для проведення фізкультури в початковій школі.

За підрахунками директора ЗОШ №5 Віцентини Мотрич, урок фізкультури одночасно відбуватиметься в 3-4 класах.

На що Володимир Буняк повідомив, що в зал для занять гімнастикою переобладнають кабінет праці на першому поверсі школи.
– Кабінети праці в початковій школі непотрібні, – зазначив він.
Запевнив очільник департаменту, що покращить департамент і санітарно-гігієнічні умови закладу. Батькам пообіцяли, що в кожному кабінеті, як і в 31-й школі, встановлять рукомийники.
У відповідь на питання щодо недостатньої площі для відпочинку дітей на перервах у приміщенні п'ятої школи, очільник департаменту зазначив, що актова зала буде відчинена і діти зможуть відпочивати там.
Заслухавши очільника департаменту, батьки зазначили, що 4 мільйони гривень недостатньо для того, аби провести весь перелік робіт у двох закладах, які озвучує департамент.
Депутат обласної ради Тарас Фурман, який є членом ініціативної групи, запитав Володимира Буняка, чи складав департамент кошторис даних робіт.


– У мене викликає сумнів, чи вкладетися ви в цю суму, – зауважив Тарас Фурман.

Цікавило депутата і в яких офіційних документах, завіреними печатками, можна побачити, на які види робіт і які суми виділяє міська рада по даному проекту.
Чіткої відповіді на це питання директор департаменту не озвучив. Лише зауважив, що існує програма розвитку освіти.

Заплановані роботи департамент планує проводити протягом літа.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Залишіть свій відгук